Dragoman & Asociatii

Sapiens omnia agit cum consilio

Constructii si Autorizatii

Constructiile civile, cat si cele industriale presupun o suita de activitati/operatiuni strict reglementate printr-o serie de prevederi legale, norme si standarde tehnice, precum si prin proceduri administrative. De asemenea, sistemul roman de autorizare a proiectelor de constructii civile si industriale implica interactiunea cu un numar considerabil de agentii locale, regionale sau chiar nationale.

Trebuie mentionat si faptul ca, in ultimii 25 ani, legislatia romana din domeniul constructiilor si autorizatiilor de constructie a suferit schimbari semnificative, mai ales in vederea armonizarii cu legislatia Uniunii Europene. In ceea ce priveste autorizatiile de constructii, majoritatea schimbarilor intervenite vizeaza transparenta procedurilor, protectia mediului inconjurator, in vederea conformarii cu prevederile normelor europene.

Serviciile noastre in acest domeniu includ consiliere/asistenta in legatura cu:

  • Prevederile legale si conditiile privind diversele tipuri de evaluare (studii geologice, studii de fezabilitate si prefezabilitate pentru anumite constructii industriale);
  • Urbanism/zonare urbana, proiectari;
  • Autorizatii (ex.: certificate de urbanism, avize de specialitate, aprobari ale diverselor ministere si agentii locale si centrale, declasificarea terenurilor agricole si forestiere, autorizatii de constructie);
  • Cerinte prevazute de lege cu privire la expertii tehnici;
  • Implicatii de ordin fiscal;
  • Intocmirea/revizuirea documentatiei contractuale aferente unui proiect de constructii, precum si a contractelor si acordurilor (inclusiv prevederile contractuale EPCM/EPC, contracte cu experti tehnici, ingineri, consultanti in materie de urbanism, arhitecti).